ΝΕΑ

Webinar για τα έξυπνα συστήματα κλιματισμού κτιρίων


10.2016

Webinar για τα έξυπνα συστήματα κλιματισμού κτιρίων που στοχεύουν στη δραστική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης ταυτόχρονα με υγιεινή ατμόσφαιρα και αυτοματοποιημένο έλεγχο.

Στις 27 Οκτωβρίου 2016, η Climaveneta σε συνεργασία με το κορυφαίο Βρετανικό τεχνικό περιοδικό CIBSE φιλοξενεί ένα Webinar με θέμα τα «έξυπνα» συστήματα κλιματισμού κτιρίων που καταναλώνουν δραστικά λιγότερη ενέργεια και εξασφαλίζουν υγιεινή ατμόσφαιρα και αυτοματοποιημένο έλεγχο.

Το εξειδικευμένο αυτό webinar, διερευνά με ποίο τρόπο τα συστήματα κλιματισμού που βασίζονται σε έξυπνες τεχνολογίες επιτρέπουν το συνδυασμό της ανακαίνισης υφιστάμενων κτιρίων γραφείων με εντυπωσιακά χαμηλότερη ενεργειακή κατανάλωση, καλύτερη ποιότητα αέρα και αυτόματη λειτουργία.

Το webinar απευθύνεται σε μηχανικούς, ενεργειακούς επιθεωρητές, αρχιτέκτονες, μελετητές και διαχειριστές κτιρίων. Όσοι παρακολουθήσουν το webinar θα αποκτήσουν μία πολύτιμη καθοδήγηση για την εφαρμογή της ίδιας προσέγγισης και σε άλλα κτιριακό έργα τα οποία μπορεί να συναντήσουν στη χώρα μας.Με βάση πραγματικές μετρήσεις κατανάλωσης πριν και μετά την ανακαίνιση του διάσημου 7όροφου κτιρίου γραφείων στην οδό 350, Euston Road στο Λονδίνο, οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τις κύριες προκλήσεις του συγκεκριμένου έργου και τα χαρακτηριστικά του συστήματος κλιματισμού που επιλέχθηκε.

Στη συνέχεια, η συζήτηση θα αναλύσει εις βάθος τις τεχνολογίες που υιοθετήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η λύση που επιλέχθηκε αφορά στην αντικατάσταση του παλιού ψύκτη και του λέβητα φυσικού αερίου με ένα σύστημα αντλίας θερμότητας ειδικής για ταυτόχρονη θέρμανση & ψύξη και ένα ψύκτη υπέρ υψηλής απόδοσης. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στις πρακτικές που σχετίζονται με το σχεδιασμό καθώς και την εγκατάσταση του συστήματος αλλά και τη λογική λειτουργίας του με βάση ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου - διαχείρισης του κτιρίου (specialized BMS).

Υπενθυμίζεται ότι ο κλιματισμός και αερισμός των κτιρίων αποτελεί τη νούμερο 1 σοβαρότερη πηγή καταναλώσεων τους, κατά μέσο όρο ίση με το 60% των συνολικών ενεργειακών αναγκών. Σε αντίθεση με την «εύκολη» πρόταση αντικατάστασης λαμπτήρων led, το σύστημα κλιματισμού είναι εκείνο που δίνει τα πραγματικά ενεργειακά και οικονομικά οφέλη για ένα κτίριο εφόσον βελτιστοποιηθεί. Αυτό όμως απαιτεί γνώσεις και σχεδιασμό, δεν είναι μία απλή... αντικατάσταση λάμπας. Αυτές είναι οι λοιπόν οι πολύτιμες γνώσεις τις οποίες αποσκοπεί να μεταδώσει το συγκεκριμένο webinar το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα.

Σχετικό Link:
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ