ΝΕΑ

Η Climaveneta στο Aqualux Hotel στο Bardolino Ιταλίας


9.2013

Το νέο Ξενοδοχείο Aqualux Hotel Spa Suite & Terme στο Bardolino, είναι το πρώτο ξενοδοχείο, στη λίμνη Garda Ιταλίας, που του απονεμήθηκε η πολύτιμη πιστοποίηση ClimaHotel από τον οργανισμό CasaClima.
Η πλήρως φιλική προς το περιβάλλον κατασκευή καλύπτει έκταση 17.000 m2, διαθέτει 113 δωμάτια, 33 σουίτες, 7 πισίνες, κέντρο ευεξίας και γυμναστήρια.
Το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε με την προοπτική της ελαχιστοποίησης της κατανάλωσης ενέργειας και, κατά συνέπεια, των εκπομπών ρύπων στην ατμόσφαιρα.
Για την επίτευξη αυτών των στόχων ακολουθήθηκαν τρία στάδια σχεδιασμού: η μείωση των ενεργειακών αναγκών, η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η εγκατάσταση μονάδων υψηλής απόδοσης.
Για να γίνει αυτό στο Aqualux Ηotel, είχε προγραμματιστεί να αξιοποιηθεί η γεωθερμική ενέργεια, με τη μορφή της ανάκτησης θερμότητας από το νερό στο υπέδαφος, μέσω της χρήσης των δύο γεωθερμικών αντλιών θερμότητας για θέρμανση και ψύξη. Χρησιμοποιήθηκαν δύο υδρόψυκτες μονάδες Climaveneta πολλαπλών χρήσεων INTEGRA μοντέλα ERACS2 WQ-1902 ικανές για ταυτόχρονη παραγωγή θέρμανσης και ψύξης. Επίσης, το εφεδρικό σύστημα παραγωγής ψύξης αποτελείται από ένα ψύκτη Climaveneta TECS2-W LC 0511 σε συνδυασμό με πύργο ψύξης.

Μπορείτε να δείτε και το σχετικό φυλλάδιο για τα ξενοδοχεία, πατώντας εδώ.