ΝΕΑ

Ένα "Σύννεφο" ζωντανεύει


12.2016

Με  δυναμική παρουσία,  η Climaveneta εγκαθιστά  μονάδες πολλαπλών χρήσεων στο νέο Συνεδριακό Κέντρο στην ιστορική συνοικία της Ρώμης, Eur.
Στις 29 Οκτωβρίου, άνοιξε τις πύλες του το νέο Rome-Eur Συνεδριακό Κέντρο, ένα έργο εξαιρετικής καλλιτεχνικής αξίας, που χαρακτηρίζεται από καινοτόμες υλικοτεχνικές λύσεις και προηγμένες επιλογές υλικών. Το κτίριο ανεγέρθηκε στην ιστορική συνοικία Eur και ενσωματώθηκε άριστα στον αστικό περιβάλλοντα χώρο, σε μια συνολική έκταση άνω των 27.000 τετραγωνικών μέτρων, ιδιοκτησίας της  Eur SpA.

Η πλευρά  που είναι ορατή από την εξωτερική όψη του νέου Συνεδριακού Κέντρου απαρτίζεται από τρία αλληλεπιδρώντα στοιχεία: την "κιβωτό", το “Nuvola" (σύννεφο) και το ξενοδοχείο. Το "Nuvola" είναι χωρίς αμφιβολία, το πλέον διακριτό αρχιτεκτονικό στοιχείο του έργου. Η κατασκευή με το αξιοσημείωτο οπτικό εφφέ, αποτελείται  από μία καινοτόμο μεμβράνη σιλικόνης και fiberglass ικανή να εξασφαλίσει τον μέγιστο βαθμό πυρασφάλειας και περιβάλλεται από μια "κιβωτό" κατασκευασμένη με  γυαλί και ατσάλι ύψους 40 μέτρων, πλάτους 70 μέτρων και μήκους 175 μέτρων.

Το "Nuvola" έχει σχεδιαστεί σαν στέγη του νέου εκθεσιακού χώρου, αλλά και ως οριζόντια σύνδεση ανάμεσα στους διάφορους εκθεσιακούς χώρους και μεταξύ του υπόγειο και του "Nuvola".

Ο σχεδιασμός του Νέου Συνεδριακού Κέντρου ξεχωρίζει για την φιλική προς το  περιβάλλον προσέγγισή του, δηλαδή για ένα σύνολο επιλογών που έχουν γίνει με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές. Αυτός είναι και ο λόγος που ολόκληρη η εγκατάσταση έχει εφοδιαστεί με ένα καινοτόμο σύστημα κλιματισμού βασισμένο σε μονάδες μεταβλητής ροής που επιτυγχάνουν  βέλτιστη κατανάλωση ενέργειας. Η «καρδιά» τους συστήματος  αποτελείται από 5 μονάδες Climaveneta πολλαπλών χρήσεων της σειράς INTEGRA,  ERACS-2WQ, 2 ψύκτες Climaveneta μοντέλο FOCS2WCA και 1 σύστημα ελέγχου Manager 3000 τα οποία κάνουν ψύξη και θέρμανση ταυτόχρονα, με συντελεστή απόδοσης που φτάνει το 900%.


Σχετικά Links:
Αρχιτεκτονικό γραφείο Fuksas:
http://www.fuksas.com/en/Projects/New-Rome-Eur-Convention-Centre-and-Hotel-Rome
Τεχνική Παρουσίαση αντλιών θερμότητας Integra : εδώ