ΝΕΑ

Mε τα φτερά της Climaveneta, στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης!!!


2.2017

Όπως γνωρίζουμε, τα σύγχρονα αεροδρόμια είναι κτιριακά συγκροτήματα με ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις για τον κλιματισμό τους  λόγω του μεγάλου κλιματιζόμενου όγκου, των απαιτήσεων  για αερισμό (συγκέντρωση κοινού), της  συνεχούς  χρήσης τους (24 ώρες, 365 ημέρες), αλλά και της μεγάλης  διακύμανσης  της ζήτησης (ώρες αιχμής, ημέρα-νύχτα, χειμώνας-καλοκαίρι).

Για ακόμα μια φορά λοιπόν η Climaveneta επαλήθευσε την φήμη και εμπειρία της, προμηθεύοντας με 8 ψυκτικά συγκροτήματα κλιματισμού υψηλής απόδοσης τον νέο τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Ikia, στην Τεχεράνη.  Το Imam Khomeini International Airport (ΙΚΙΑ) αποτελεί το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του Ιράν και το ενδέκατο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο με βάση την κυκλοφορία επιβατών στη Μέση Ανατολή. 

Η μεγάλη επέκταση του αεροδρομίου το 2016 επετεύχθη με την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού  Salam. Την επέκταση σχεδίασε και υλοποίησε η εταιρεία ADP Ingéniere, ηγέτης στον σχεδιασμό αεροδρομίων παγκοσμίως, καθώς προσφέρει λύσεις που προσαρμόζονται σε κάθε κατάσταση και υπηρεσίες που δημιουργούν αξία και κέρδος.  Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες των υποδομών και τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες της Τεχεράνης, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να εγκαταστήσουν 8 αερόψυκτους ψύκτες Climaveneta υψηλής απόδοσης, μοντέλο FOCS2 / K. Στην πραγματικότητα, το σύστημα κλιματισμού αναμένεται να λειτουργεί όλο το 24ωρο και πολύ συχνά σε πλήρη φορτία. Είναι ιδανικό διότι παρέχει άνεση υψηλής ποιότητας μειώνοντας δραστικά τα λειτουργικά κόστη.

Oι μονάδες της σειράς FOCS της CLIMAVENETA ενδείκνυνται για τον κλιματισμό των σύγχρονων αεροδρομίων και διαθέτουν:

LEED Certification
(Leadership in Energy and Environmental Design)

Οι μονάδες αυτές λειτουργούν σύμφωνα με το πρότυπο επιδόσεων που περιέχονται στο πρωτόκολλο LEED για την υψηλή ενεργειακή απόδοση, την χαμηλή κατανάλωση και την μειωμένη εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου.

 

Ευρύ φάσμα λειτουργίας

Ευρύ φάσμα λειτουργίας σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα έως 46 °C με πλήρη φορτία. Με συνολική ανάκτηση θερμότητας, παράγεται ζεστό νερό χρήσης μέχρι και 55 °C.

 

 

Σύστημα ελέγχου W3000

Το σύστημα ελέγχου διαθέτει προηγμένες λειτουργίες και μεγαλύτερη μνήμη που του  επιτρέπει να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται ακόμα πιο γρήγορα στις διαφορετικές δυναμικές.

 

 

Σχετικά Links:
Μελετητική εταιρεία ADP: http://www.adp-i.com/en/imam-khomeini-international-airport-master-plan-revision
Εγκαταστάσεις σε αεροδρόμια: εδώ
Τεχνική παρουσίαση μονάδας FOCS2 : εδώ