ΝΕΑ

Τα μεγαλύτερα Hyper Data Centers, χρησιμοποιούν λύσεις υψηλής απόδοσης που μόνο η Climaveneta μπορεί να τους προσφέρει.


6.2016

Ακολουθώντας τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, τα  Wuxi και CCB Data Centers επέλεξαν ψύκτες Climaveneta για την αποτελεσματική και αξιόπιστη ψύξη τους.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας στον τομέα της πληροφορικής, η αύξηση του αριθμού συνδέσεων IP και ο τεράστιος όγκος μεταφοράς δεδομένων οδηγούν ολοένα και πιο συχνά στην ανάγκη κατασκευής Data Center μεγάλης χωρητικότητας.


Τι είναι όμως το Data Center ;

Είναι χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι που στεγάζουν ειδικό εξοπλισμό ο οποίος επεξεργάζεται, μοιράζει και αποθηκεύει μεγάλο όγκο πληροφοριών και δεδομένων. Χρησιμοποιείται κυρίως από μεγάλες εταιρίες, φορείς, Δημόσιους Οργανισμούς, Τράπεζες, εταιρείες web hosting όπου στεγάζουν τους servers τους, κ.λ.π.
Στους χώρους αυτούς θα πρέπει να επικρατούν ειδικές συνθήκες κλιματισμού και αερισμού για αυτό και εγκαθιστούν ειδικά μηχανήματα κλιματισμού ώστε να παρέχουν ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία σε συνεχή 24ωρη βάση. Έτσι, αποφεύγουν την υπερθέρμανση του εξοπλισμού και κατά συνέπεια εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη και μακροβιότερη λειτουργία του συστήματος.

Τα Data Centers προσφέρουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης
Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη της BSRIA (Building Services Research and Information Association) δείχνει ότι αυτού του είδους τα μεγάλα Data Centers είναι «ανοιχτά» σε ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, επιλέγοντας ένα συνδυασμό ελεύθερης ψύξης και υδρόψυκτης ψύξης, αλλάζοντας έτσι την αγορά του κλιματισμού. Μέσα στα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια η χρήση των παραδοσιακών μονάδων κλιματισμού για την ψύξη των Data Centers, αναμένεται να μειωθεί δραματικά.
Η μεγαλύτερη αγορά των ειδικών μονάδων κλιματισμού για ψύξη Data Center, είναι η Βόρεια Αμερική, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 40 % της παγκόσμιας αγοράς. Ακολουθεί η Κίνα η οποία αντιπροσωπεύει κάτι λιγότερο από το 1/3 και έπεται η Αγγλία με 8% και η Γερμανία με 6%. Επιπλέον η κυβέρνηση της Κίνας σχεδιάζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης cloud computing με το οποίο αναμένεται να υπερδιπλασιάσει την χωρητικότητα των Data Center της χώρας το 2016, σε σύγκριση με το 2013.

Η λύση έρχεται από την Climaveneta για το Κινέζικο Super Computing Center!
Η Climaveneta, χάρη στις πρωτοποριακές της λύσεις και στην μεγάλη εμπειρία της σε εφαρμογές Data Center, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προμήθεια του συστήματος ψύξης του Κινέζικου Super Computing Center (στην πόλη Wuxi της επαρχίας Jiangsu) συνολικής δυναμικότητας 28MW. Πρόκειται για μια κοινή επένδυση του Υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας και της κυβέρνησης της πόλης Wuxi αποτελεί μία από τις πιο προηγμένες, υψηλής απόδοσης, υπολογιστικές πλατφόρμες στον κόσμο και απαιτεί μαζική ψύξη με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία.

Οι ιδιοκτήτες του Data Center επέβαλαν εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις για την επιλογή του συστήματος ψύξης, όπως η σταθερότητα της θερμοκρασίας του νερού, η συλλογή νερού, η προσαρμοστικότητα στη μεταβλητή συστήματος πρωτοβάθμιας ροής (VPF) και του εξοπλισμού της μονάδας με αναλογική βαλβίδα ελέγχου για να ρυθμίζετε η ροή του νερού ψύξης και να εξασφαλίζεται η διαφορά πίεσης. Για να ικανοποιήσει όλες τις παραπάνω ανάγκες, η  Climaveneta εγκατέστησε 15 υδρόψυκτους ψύκτες TECS2-W/H, που είναι εξοπλισμένοι με μαγνητική αιώρηση, συμπιεστές VFD και με τον καλύτερο βαθμό απόδοσης (ESEER), κοντά στο 10.

Επιπλέον, το σύστημα ψύξης Climaveneta, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες οικολογικές βιώσιμες τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν, όπως δωρεάν ψύξη και VPF, συνέβαλε στο να μειώσει το σύνολο της ενεργειακής κατανάλωσης του Data Center κατά 45%, σε σύγκριση με το αρχικό σχέδιο.


Ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Climaveneta, διευκρινίζει: “Η συμμετοχή της Climaveneta σε τέτοιου μεγέθους έργα επιβεβαιώνει την ηγετική μας θέση στις εφαρμογές Data Centers υψηλών αποδόσεων και μας προσθέτει στον μακρύ κατάλογο των σχετικών εγκαταστάσεων σε όλο τον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που συμβάλουμε στην ψηφιακή μεταμόρφωση της Κίνας με καινοτόμες λύσεις ψύξης που προσφέρουμε.”

To Fastweb στο Μιλάνο, το BNP και το Telecity στο Παρίσι, το Juniper στο Bangalore, το New Hapoalim Bank στο Ισραήλ, το CCB και το Wuxi στην Κίνα είναι μερικά από τα πιο πρόσφατα Deta Centers που κλιματίζονται αποτελεσματικά και αποκλειστικά με συστήματα Climaveneta.


Σχετικά Links:
Υπηρεσία Έρευνας και Σύνδεσης Πληροφοριών:  https://www.bsria.co.uk/
Super Computing Center στο Wuxi: http://en.wuxi.gov.cn/
Τεχνική Παρουσίαση αντλιών θερμότητας TECS2: εδώ